ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Krav Maga Σημαίνει «μάχη επαφής» (contact combat) και είναι ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα συστήματα αυτοάμυνας σε ολόκληρο τον κόσμο. Δημιουργήθηκε αρχικά ως το επίσημο σύστημα αυτοάμυνας του Ισραηλινού στρατού και στη συνέχεια προσαρμόστηκε στα πλαίσια και τις ανάγκες του απλού πολίτη. Επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αυτοάμυνα και διδάσκει τρόπους αντιμετώπισης απειλών και επιθέσεων από έναν ή πολλούς επιτιθέμενους, άοπλους ή ένοπλους προσφέροντας στον ασκούμενο μοναδικές και εξελιγμένες μεθόδους και τακτικές μάχης.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Krav Maga;

  • Οι τεχνικές του είναι εξαιρετικά πρακτικές και αποτελεσματικές καθώς ελέγχονται και εξελίσσονται διαρκώς με βάση την εμπειρία από την εφαρμογή τους σε πραγματικές συνθήκες.
  • Η εκμάθησή τους είναι εύκολη, η εκτέλεσή τους φυσική και προσαρμόζονται στον εκπαιδευόμενο καθώς και στις περιστάσεις.
  • Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να αποκτήσουν και να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο ικανότητας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Τα εκπαιδευτικά σενάρια επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών και βίαιων καταστάσεων που δεν υπήρχαν σε παλαιότερες εποχές.
  • Οι μέθοδοι εκπαίδευσης είναι ειδικά σχεδιασμένες στο να προετοιμάζουν τον ασκούμενο να λειτουργεί κάτω από στρές και το σοκ μιας βίαιης επίθεσης.

Ποιά είναι τα οφέλη;

Η καρδιά του συστήματος είναι η αυτοάμυνα αλλά το Krav Maga είναι πολύ περισσότερα. Οι προπονήσεις συνδυάζουν την αερόβια και αναερόβια άσκηση καθώς και ειδικές ασκήσεις που αναπτύσσουν την ταχύτητα, ισορροπία και συντονισμό. Ο κάθε ασκούμενος δουλεύει με βάση το δικό του επίπεδο φυσικής κατάστασης το οποίο βελτιώνεται διαρκώς. Το Krav Maga είναι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης και ζωής. Αναπτύσσει τις σωματικές, νοητικές και ψυχικές ικανότητες που βοηθούν τον άνθρωπο σε όλες τις πτυχές της ζωής του.

Ποιος μπορεί να ασχοληθεί;

Το Krav Maga απευθύνεται σε παιδιά, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Οι τεχνικές του είναι εύκολες στην εκμάθηση και στην εφαρμογή γιατί βασίζονται στις φυσικές κινήσεις και αντιδράσεις του ανθρώπινου σώματος και όχι σε μια τεχνητή κινησιολογία. Έχουν προέλθει από επιστημονική εργασία, έρευνα και εξέλιξη δεκαετιών έτσι ώστε να είναι απόλυτα λειτουργικές και συμπαγείς και να υπηρετούν το σκοπό τους απλά χωρίς τίποτα περιττό ή υπερβολικό.

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ