ΤΟ KRAV MAGA

Το Krav Maga είναι μια τακτική που σας μαθαίνει πρακτικά πως να προλαμβάνετε, να αντιμετωπίζετε και να καταπολεμήσετε κάθε είδους επίθεση ή απειλή. Το Krav Maga προετοιμάζει τους εκπαιδευόμενους σε τομείς όπως η αυτοάμυνα, η αυτοπροστασία, η πάλη και γενικές αγωνιστικές δεξιότητες, καθώς και δυνατότητα υπεράσπισης άλλων ατόμων, όλα με ένα μοναδικό και κατανοητό τρόπο. Το Krav Maga αναπτύχθηκε στο Ισραήλ, σε πραγματικές συνθήκες και λόγω επιτακτικών αναγκών.

Ιδρύθηκε και διαμορφώθηκε από τον Imi Lichtenfeld, με τη βοήθεια κορυφαίων εκπαιδευτών που σπούδασαν μαζί του και συνεχίζει να εξελίσσεται από τον Eyal Yanilov.

Το Krav Maga είναι ένα οριζόντιο σύστημα αυτοάμυνας με μια μοναδική και λογική προσέγγιση. Είναι εύκολο στην εκμάθηση και μπορεί να εξασκηθεί φυσικά και ενστικτωδώς και να είναι πρακτικά χρήσιμο σε περιπτώσεις ανάγκης. Ζωτικό κομμάτι του Krav Maga είναι η διαδικασία εκμάθησης του, η μεθοδολογία και οι τρόποι εκπαίδευσης του.

Το Krav Maga περιλαμβάνει θέματα όπως:

  • Πρόληψη, αποφυγή, διαφυγή και υπεκφυγή απειλής ή βίας
  • Βολές και πτώσεις σε όλες τις κατευθύνσεις και γωνίες
  • Επιθέσεις και αντεπιθέσεις κατάλληλες για όλους τους στόχους, τις αποστάσεις, τις εμβέλειες, ύψη, γωνίες, τις κατευθύνσεις με όλες τους ρυθμούς - από όλες τις θέσεις και στάσεις σώματος. Χρήση κοινών και καθημερινών αντικειμένων με στόχο την άμυνα σας
  • Άμυνα σε όλες τις άοπλες επιθέσεις: μπουνιές, κλωτσιές και χτυπήματα. Υπεκφυγή από οποιαδήποτε λαβή.
  • Άμυνα σε ένοπλες επιθέσεις: απειλές με μαχαίρι ή με αιχμηρά αντικείμενα (ξύλο, σίδερο κλπ) καθώς και σε πυροβόλα όπλα.
  • Αντιμετώπιση των παραπάνω επιθέσεων από όλες τις πιθανές κατευθύνσεις και μέρη είτε πραγματοποιούνται από έναν είτε από πολλούς, σε κάθε μέρος, θέση και στάση σώματος σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς χώρους (σε στενά δρομάκια, σε σκάλες, στο αυτοκίνητο κλπ) σε διαφορετικά εδάφη, στο νερό είτε ελεύθερα είτε σε περιορισμένο χώρο κίνησης -όρθιοι,σε κίνηση, καθιστοί, ξαπλωμένοι κάτω (με τη πλάτη, πλάγια η μπρούμυτα)
  • Σωματικό και πνευματικό έλεγχο και αφοπλισμό

Το KRAV MAGA προετοιμάζει τους εκπαιδευόμενους να λειτουργήσουν σωστά σε όλες τις δυνατές συνθήκες, σε περιπτώσεις μάχης ή πάλης, ανάλογα με τις ανάγκες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν. Το Krav maga ενεργοποιεί και επιτρέπει την ανάπτυξη και βελτίωση της τεχνικής και τακτικής, του σώματος αλλά και του πνεύματος.

Το krav maga περιλαμβάνει ειδικές προσεγγίσεις, τακτικές, τεχνικές, περιπτώσεις, ασκήσεις και μεθόδους εκπαίδευσης για διαφορετικούς τομείς που εξυπηρετούν ποικίλες ομάδες: (απλούς) πολίτες όλων των ηλικιών -άνδρες και γυναίκες- νέους και μεγάλους, όργανα επιβολής της τάξεως, στρατιωτικές μονάδες και προσωπικό, υπαλλήλους σωφρονιστικών υπηρεσιών και αρχιφύλακες, αξιωματικούς ασφαλείας καθώς και υπεύθυνους προστασίας, μυστικούς πράκτορες, ομάδες αντιτρομοκρατικής, ειδικές μονάδες καταδρομών.

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ